Over ons

Smartbreaks ontwikkeld zoals de naam het al zegt, slimme beweegtussendoortjes. Onze Smartbreaks geven ouders en leerkrachten handvatten om een positieve invloed te hebben op de gezondheid, het gedrag en het welbevinden van hun kinderen en / of leerlingen.

Sinds januari 2020 hebben we een nieuw logo, verbeterde gebruiksvriendelijkheid en nieuwe Smartbreaks. De nieuwe beweegtussendoortjes zorgen voor meer focus, welbevinden en variatie in de manier waarop leerlingen kennis krijgen aangeboden. 

Smartbreaks zorgt ervoor dat jij met een druk op de knop je kind of een hele klas in beweging brengt!

Smartbreaks houdt rekening met verschillende behoefte en verwachtingen van leerkrachten en ouders. We hebben gekeken naar de kindbehoefte, groepsbehoefte, leerkrachtverwachtingen en de SLO doelen om een goede verdeling te maken.

  1. Energizers: Tussen de lessen door even een moment van beweging om de taakgerichtheid van kinderen te bevorderen. Deze filmpjes zijn erop gericht om de energie te herpakken bij de kinderen, zodat ze gefocust kunnen starten aan de volgende les.
  2. Focus: Focus oefeningen zijn de tegenhanger van de energieke oefeningen. Even relaxen als rustmoment of juist om de focus te pakken om door te kunnen. Deze filmpjes zijn erop gericht om de aandacht te richten, positieve gedachten stimuleren, zelfvertrouwen te bevorderen of te helpen ontspannen.
  3. Bewegend leren: Bewegen is leuk, maar we moeten ook leren. Wat als we dit kunnen combineren? Dan krijg je Smartbreaks gericht op de behoefte van het kind en de leerkracht. Deze filmpjes combineren de SLO doelen met de fun van energizers. De eerste onderwerpen die aandacht krijgen zijn de woordenschat bij kleuters en de tafels van 1 tot en met 10.

 

Dit zorgt voor minder voorbereidingstijd en effectieve leswissels. Op deze manier proberen wij bij te dragen aan de werkdrukverlaging voor de leerkrachten. Om dit zelf te ervaren kunnen leerkrachten na aanmelding alle content 14 dagen per jaar gratis gebruiken.

 

Het team

Thomas de Meulder,
Manager extern

Kevin Lemans,
Manager intern