Breaking News Oktober 2017

Gruwelijk enge SmartBreaks!
Vandaag start de kinderboekenweek. Dit jaar is het thema ”Gruwelijk eng!”. In het kader van dit thema hebben wij twee interactieve griezel verhalen gemaakt. In het eerste verhaal ”de trein naar Huiverwaard” beleven je leerlingen een verhaal over een klas die op schoolreis gaat met een behekste trein. Het tweede verhaal gaat over een groepje leerlingen dat verdwaalt in een betoverd bos tijdens de avondvierdaagse. In beide verhalen komen verschillende passages voor die je leerlingen bewegend kunnen uitbeelden. Wil jij ook gruwelijk griezelen met ”de trein naar Huiverwaard”? Klik dan hier of login op smartbreaks.nl.

SmartBreaks is aanstaande zondag ook aanwezig tijdens het kinderboekenweekfeest bij de centrale bibliotheek in Rotterdam. Zin om mee te griezelen? Trek dan je griezelkostuum aan en beweeg samen met heel veel andere kinderen mee met de griezelverhalen. Voor meer informatie klik hier.

Samenwerken en vertrouwen
In samenwerking met Playfit hebben wij vijf nieuwe SmartBreaks ontwikkeld waarbij leerlingen werken aan hun onderling vertrouwen. Tijdens verschillende samenwerkingsvormen leren jouw leerlingen hun grenzen aangeven en rekening houden met elkaar. De oefeningen zijn met name geschikt voor de midden- en bovenbouw. Het gebruik van drie herkenbare icoontjes zorgt ervoor dat de oefeningen gestructureerd verlopen. Deze nieuwe SmartBreaks komen morgen online en je kunt ze vinden in het cluster ”Zelfregulatie”.

Energize met meester Marlon
Na het overweldigende succes van de eerste serie Energizers met meester Marlon hebben we nog eens zeven Energizers opgenomen. Met zijn te gekke outfits en opzwepende beats schudt meester Marlon jouw leerlingen wakker en neemt hij hen mee in een intensieve workout! Ditmaal samen met een club sportieve leerlingen van groep 8 van de Buskesschool in Prins Alexander. Naar verwachting komt de nieuwe serie Energizers volgende week online. Dus kunnen jouw leerlingen wel een oppepper gebruiken, gebruik dan een SmartBreak van meester Marlon.

Kenniscafé ”Bewegen en leren”
Op woensdag 10 oktober van 16.00 tot 19.00 organiseert het Kenniscentrum het kenniscafé Sport Live ”Bewegen en leren”. Tijdens het kennis café zal aandacht worden besteed aan het volgende: Hoe verhouden bewegen en leren zich tot elkaar? Wat is de wetenschappelijke stand van zaken op dit vlak? Wat gebeurt er inmiddels in het onderwijs? Wie zijn de voorlopers en wat zijn hun geheimen? Waar lopen zij tegen aan? Komen beleidsmakers in po, vo en mbo al in beweging? De beweegtussendoortjes van SmartBreaks zijn het onderwerp tijdens één van de discussieblokken. Geïnteresseerd? Klik dan hier voor de uitnodiging.