Swingend Pasen met SmartBreaks

Oh oh ’t is bijna Pasen…. Er is staan weer nieuwe SmartBreaks online! Waaronder een speciale Paas Break voor de onderbouw door Francis Neslo van Got2Groove. Wisten jullie dat zij alle liedjes voor SmartBreaks zelf schrijft en zingt!? Wil jij ook een swingend paasfeest in de klas? Meld je dan nu aan voor SmartBreaks Plus!

Breaking News Maart 2018

SmartBreaks Plus Voorjaarsactie
Wil je toegang tot nog méér filmpjes en interactieve spellen? Bestel dan nu SmartBreaks Plus! Met Plus heb je toegang tot alle filmpjes en de Trimmende Trivia. Het is mogelijk om een abonnement af te sluiten voor de hele school of alleen voor jezelf. Meld je nu aan via de button onder de video en profiteer van onze voorjaarsactie! Bij een kwartaal- of jaarabonnement ontvang je één extra maand gratis toegang.

Nieuwe SmartBreaks
Samenwerken
Samen met Playfit heeft SmartBreaks weer een vijftal SmartBreaks ontwikkeld waarbij samenwerken centraal staat. Ditmaal oefenen je leerlingen onder andere om op elkaar te vertrouwen, naar elkaar te luisteren en spelen ze reactiespelletjes.

Motoriek
Meneer Mensaap en mevrouw Giraf hebben opnieuw een aantal uitdagende oefeningen voor je leerlingen in petto. Er wordt onder andere gewerkt aan balans, het reactievermogen en dissociatie.

Yoga in de klas
Wil je jouw leerlingen kalmeren en laten focussen? Dat gaat zeker lukken met de oefeningen van Yogayounity. Ieder filmpje start met een speelse ademhalingsoefening. Vervolgens gaan je leerlingen aan de slag met oefeningen met verschillende doeleinden zoals ontspanning of het creëren van zelfvertrouwen.

”SmartBreaken” voor gymzaal
Op dinsdag 20 februari is de eerste paal geslagen voor een nieuwe gymzaal in de Adamshofstraat in Rotterdam-Kralingen. Leerlingen van Lekker Fit! basisschool Nieuwe Park Rozenburg trapten de bouw van de gymzaal in stijl af met een SmartBreak!

Coming up!
Ook deze maand wordt er weer hard gewerkt aan nieuwe SmartBreaks. In samenwerking met Got2Groove heeft SmartBreaks een aantal nieuwe SmartBreaks voor kleuters ontwikkeld. Al bewegend leren jouw kleuters bijvoorbeeld over verschillende beroepen of oefenen ze het alfabet. Daarnaast heeft percussionist Yannick van ter Beek weer verschillende toffe tafeldrum en bodypercussie ritmes verzonnen. Hij leert ze je leerlingen stapsgewijs aan en met de hele klas samen klinkt het natuurlijk geweldig! Kortom, houd de website goed in de gaten want er komt weer veel moois aan.

Breaking News Oktober 2017

Gruwelijk enge SmartBreaks!
Vandaag start de kinderboekenweek. Dit jaar is het thema ”Gruwelijk eng!”. In het kader van dit thema hebben wij twee interactieve griezel verhalen gemaakt. In het eerste verhaal ”de trein naar Huiverwaard” beleven je leerlingen een verhaal over een klas die op schoolreis gaat met een behekste trein. Het tweede verhaal gaat over een groepje leerlingen dat verdwaalt in een betoverd bos tijdens de avondvierdaagse. In beide verhalen komen verschillende passages voor die je leerlingen bewegend kunnen uitbeelden. Wil jij ook gruwelijk griezelen met ”de trein naar Huiverwaard”? Klik dan hier of login op smartbreaks.nl.

SmartBreaks is aanstaande zondag ook aanwezig tijdens het kinderboekenweekfeest bij de centrale bibliotheek in Rotterdam. Zin om mee te griezelen? Trek dan je griezelkostuum aan en beweeg samen met heel veel andere kinderen mee met de griezelverhalen. Voor meer informatie klik hier.

Samenwerken en vertrouwen
In samenwerking met Playfit hebben wij vijf nieuwe SmartBreaks ontwikkeld waarbij leerlingen werken aan hun onderling vertrouwen. Tijdens verschillende samenwerkingsvormen leren jouw leerlingen hun grenzen aangeven en rekening houden met elkaar. De oefeningen zijn met name geschikt voor de midden- en bovenbouw. Het gebruik van drie herkenbare icoontjes zorgt ervoor dat de oefeningen gestructureerd verlopen. Deze nieuwe SmartBreaks komen morgen online en je kunt ze vinden in het cluster ”Zelfregulatie”.

Energize met meester Marlon
Na het overweldigende succes van de eerste serie Energizers met meester Marlon hebben we nog eens zeven Energizers opgenomen. Met zijn te gekke outfits en opzwepende beats schudt meester Marlon jouw leerlingen wakker en neemt hij hen mee in een intensieve workout! Ditmaal samen met een club sportieve leerlingen van groep 8 van de Buskesschool in Prins Alexander. Naar verwachting komt de nieuwe serie Energizers volgende week online. Dus kunnen jouw leerlingen wel een oppepper gebruiken, gebruik dan een SmartBreak van meester Marlon.

Kenniscafé ”Bewegen en leren”
Op woensdag 10 oktober van 16.00 tot 19.00 organiseert het Kenniscentrum het kenniscafé Sport Live ”Bewegen en leren”. Tijdens het kennis café zal aandacht worden besteed aan het volgende: Hoe verhouden bewegen en leren zich tot elkaar? Wat is de wetenschappelijke stand van zaken op dit vlak? Wat gebeurt er inmiddels in het onderwijs? Wie zijn de voorlopers en wat zijn hun geheimen? Waar lopen zij tegen aan? Komen beleidsmakers in po, vo en mbo al in beweging? De beweegtussendoortjes van SmartBreaks zijn het onderwerp tijdens één van de discussieblokken. Geïnteresseerd? Klik dan hier voor de uitnodiging.