Beter rekenen door regelmatig te bewegen op school

SmartMoves (VU Amsterdam) heeft vandaag een uitgebreide systematische review gepubliceerd over de effecten van bewegen op cognitieve- en schoolprestaties. En wat blijkt? Kinderen die op school meerde malen per week en gedurende een langere tijd beweegprogramma’s volgen, presteren beter met rekenen en wiskunde. De programma’s blijken pas effectief als ze over een langere periode en op intensieve wijze worden aangeboden. Kortom weer een goede reden om structureel een aantal beweegmomenten (SmartBreaks) in te plannen gedurende de schooldag! Klik hier voor het volledige artikel.

Swingend Pasen met SmartBreaks

Oh oh ‘t is bijna Pasen…. Er is staan weer nieuwe SmartBreaks online! Waaronder een speciale Paas Break voor de onderbouw door Francis Neslo van Got2Groove. Wisten jullie dat zij alle liedjes voor SmartBreaks zelf schrijft en zingt!? Wil jij ook een swingend paasfeest in de klas? Meld je dan nu aan voor SmartBreaks Plus!

Breaking News Maart 2018

SmartBreaks Plus Voorjaarsactie
Wil je toegang tot nog méér filmpjes en interactieve spellen? Bestel dan nu SmartBreaks Plus! Met Plus heb je toegang tot alle filmpjes en de Trimmende Trivia. Het is mogelijk om een abonnement af te sluiten voor de hele school of alleen voor jezelf. Meld je nu aan via de button onder de video en profiteer van onze voorjaarsactie! Bij een kwartaal- of jaarabonnement ontvang je één extra maand gratis toegang.

Nieuwe SmartBreaks
Samenwerken
Samen met Playfit heeft SmartBreaks weer een vijftal SmartBreaks ontwikkeld waarbij samenwerken centraal staat. Ditmaal oefenen je leerlingen onder andere om op elkaar te vertrouwen, naar elkaar te luisteren en spelen ze reactiespelletjes.

Motoriek
Meneer Mensaap en mevrouw Giraf hebben opnieuw een aantal uitdagende oefeningen voor je leerlingen in petto. Er wordt onder andere gewerkt aan balans, het reactievermogen en dissociatie.

Yoga in de klas
Wil je jouw leerlingen kalmeren en laten focussen? Dat gaat zeker lukken met de oefeningen van Yogayounity. Ieder filmpje start met een speelse ademhalingsoefening. Vervolgens gaan je leerlingen aan de slag met oefeningen met verschillende doeleinden zoals ontspanning of het creëren van zelfvertrouwen.

”SmartBreaken” voor gymzaal
Op dinsdag 20 februari is de eerste paal geslagen voor een nieuwe gymzaal in de Adamshofstraat in Rotterdam-Kralingen. Leerlingen van Lekker Fit! basisschool Nieuwe Park Rozenburg trapten de bouw van de gymzaal in stijl af met een SmartBreak!

Coming up!
Ook deze maand wordt er weer hard gewerkt aan nieuwe SmartBreaks. In samenwerking met Got2Groove heeft SmartBreaks een aantal nieuwe SmartBreaks voor kleuters ontwikkeld. Al bewegend leren jouw kleuters bijvoorbeeld over verschillende beroepen of oefenen ze het alfabet. Daarnaast heeft percussionist Yannick van ter Beek weer verschillende toffe tafeldrum en bodypercussie ritmes verzonnen. Hij leert ze je leerlingen stapsgewijs aan en met de hele klas samen klinkt het natuurlijk geweldig! Kortom, houd de website goed in de gaten want er komt weer veel moois aan.